A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

УВАГА! Осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Дата: 14.09.2021 10:43
Кількість переглядів: 477

       Нововоронцовське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує щодо початку проведення осінньої кампанії з пероральній імунізації диких м’ясоїдних тварин на виконання п.11 протоколу Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 29.01.2021 № 1, враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин та з метою забезпечення виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Херсонській області на 2021 рік.

   У вересні та  І декаді жовтня місяця 2021 року планується проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території Херсонській області.

   Розповсюдження брикетів-приманок з активною вакциною всередині та приємним запахом буде здійснюватись повітряним методом за допомогою літаків АН- 2. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини. Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища.

    Вакцина буде розповсюджена  над територією, де проживають дикі тварини, – не над містом, не над жодними іншими населеними пунктами. Лише над лісами і полями. Проте, вони можуть потрапити у населений пункт, наприклад, через сильний вітер.

    Інформуючи про кампанію з пероральної вакцинації, маємо на меті попередити людей і уникнути непорозумінь, адже останнім часом є багато звернень стосовно того, що фермери за допомогою літальних засобів виконують обприскування полів. Також грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикет.

    Тому, шановні жителі Нововоронцовської селищної ради та Новоолександрівської сільської ради, коли ви побачите літак АН –2, який розповсюджує  приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

     Наполегливе прохання не брати брикети з біологічними препаратами в руки та не переносити їх з місця.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь